3537 poze   112453 vizite

Detalii despre Ranunculus

Ranunculus

Denumire populara:
Piciorul cocosului, Persian Buttercup
Tipul plantei:
Din cele cca 400 de specii, majoritatea sunt plante perene. Radacina este de tip corm (radacini carnoase ca niste gheare). Adancimea de plantare este de 5-10 cm.

Gabarit:
30-60 cm inaltime

Lumina si temperatura::
Pentru a inflori bogat trebuie sa stea in plin soare. Rezista pana la temperaturi de - 10 gr. C. Temperatura ideala pentru aceasta planta este 26 grade C.

Flori, frunze, fructe:
Este o planta de mici dimensiuni, cu frunze divers divizate, rar intregi. Infloreste galben stralucitor sau alb cu mijloc galben. Speciile cultivate ca plante ornamentale au florile mari, in forma de trandafir, intr-o larga gama de culori, alb, galben, rosu, roz, oranj si aramiu, cu mijloc negru sau galben. Infloresc in aprilie - mai; a doua inflorire poate avea loc daca florile trecute sunt rupte.

Solul:
Are nevoie de pamant bogat in minerale, cu drenaj bun.

Udarea:
Se uda cu regularitate, astfel ca pamantul sa nu fie uscat niciodata. Udarile se raresc cand frunzele se ingalbenesc. Nu se mai uda in perioada de repaus.

Aerul:
Nu este o planta pretentioasa din acest punct de vedere.

Ingrasaminte:
Pentru a inflori bogat cu flori mari si intens colorate, planta trebuie fertilizata. Se fertilizeaza solul inainte de plantare si se administreaza un ingrasamant lichid cand plantele sunt in crestere. Daca se doreste o reutilizare a cormilor, se fertilizeaza din nou cand florile incep sa se treaca.

Inmultire:
Se inmulteste prin seminte si cormi. Semintele se seamana in sol usor pe baza de turba la sfarsitul iernii. Germineaza in 20-30 zile la o temperatura de 22-24 grade C. Se planteaza afara cand temperatura nu mai scade sub 20 gr. C. Se recomanda o aclimatizare treptata a plantelor la scoaterea in aer liber. Plantele cultivate din seminte vor inflori in iunie. Ca si la anemone bulbii sunt uscati si au o forma surprinzator de hazlie. Arata ca tentaculele unei caracatite prinse intr-un smoc. Se planteaza cu "picioarele" in jos. Pentru ca acesti cormi sunt foarte uscati, se recomanda un pre- tratament pentru a evita craparea lor cauzata de o absorbtie prea brusca a apei. Bulbii se pun intr-un recipient inchis ermetic si se pulverizeaza din cand in cand cu apa pana cand incoltesc. Sau se infasoara in servetele de bucatarie umezite, apoi intr-o punga de plastic si se pun in cutia de la frigider caeva zile pana incoltesc. Daca inaintea acestui tratament cormii erau mici, in acest timp se vor mari si vor deveni ideali pentru plantare.

Conditii de iernare:
In zonele cu ierni reci unde temperatura scade sub -10 grade C, bulbii se vor scoate din gradina si se vor pastra in locuri uscate si racoroase pana la sfarsitul iernii. Daca sunt in ghiveci si nu au mai fost udati dupa ce planta s-a uscat, in toamna se pot relua udarile pentru a creste o a doua generatie, dar numai daca prima generatie a fost suficient fertilizata. Daca nu se doreste o inflorire in iarna, ghivecele se pastreaza uscate pana in februarie, cand se va incepe udarea gradual, la inceput numai prin pulverizarea pamantului.

Boli si daunatori:
Planta este atacata de afide, iar pasarilor le plac mugurii tineri.

Ingrijire si particularitati:
Nu este o planta pretentioasa. Se va avea in vedere ca toate speciile sunt otravitoare. Sucul plantelor proaspete pot cauza iritatii ale pielii, de aceea persoanele cu pielea sensibila trebuie sa poarte manusi cand umbla cu aceasta planta.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Nume:



Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.